Te koop

Grasparkieten te koop, koop een gezonde, levendige grasparkiet.

Leuk dat je belangstelling hebt in de grasparkiet en dat je de koop van één of meerdere grasparkieten overweegt. Het hele jaar door zijn er bij mij Engelse Grasparkieten te koop.

Ik verkoop de grasparkieten in alle kleurslagen zowel man als pop en van jong tot oud. Wanneer je een Engelse Grasparkiet overweegt realiseer je dan dat het een vogelsoort is die in grote groepen leeft. Heb je een specifiek verzoek, ben je op zoek naar die ene grijsgroene parkiet of dat mooie hemelsblauwe popje. Schroom niet om contact op te nemen. Wie weet heb ik net die ene zo door jou gezochte vogel zitten.

Grasparkieten
Vooral jonge parkieten zijn intrek. Maar als kweker zoek je wellicht net dat ene popje van al een jaar oud. Ook die heb ik eigenlijk het hele jaar door wel te koop.

Kwaliteit
De kwaliteit van de grasparkiet bepaald de prijs en wordt vastgesteld aan de hand van een aantal kenmerken voor 100% Engelse Grasparkieten. De leek of liefhebber van een vogel voor in de huiskamer maakt het waarschijnlijk niet zoveel uit. De kenner die wil kweken is vaak kritischer en let bijvoorbeeld eerder op postuur dan op kleur en tekening.

Prijzen
De Engelse Grasparkiet is niet te vergelijken qua prijs met de veel kleuren grasparkiet die in de gemiddelde dierenwinkel wordt verkocht. De eigenschappen verschillen aanzienlijk. Wanneer u een ‘ras’  Engelse Grasparkiet aanschaft dan moet u denken aan een vanaf prijs van 50 euro en meer. Dat lijkt duur, maar de hobby kweker weet ook dat topvogels voor vele honderden euro’s over de toonbank gaan. Daar doe ik niet aan mee. Het is een hobby en dat moet leuk blijven. Iedereen die verder wil met de Engelse Grasparkiet moet niet afgeschrikt worden door de enorme vraagprijzen die rondgaan. Bij mij dan ook een schappelijke prijs voor een goede vogel.