Ard Veldt

Grasparkieten kweker portret Ard Veldt.

Hallo, mijn naam is Ard Veldt en ik woon samen met mijn vrouw in Veenendaal. Naast ons huis heb ik een mooi hok weten te realiseren waar ik al mijn vogels onder de meest optimale omstandigheden huisvest. Het hok waarin ongeveer 400 Engelse Grasparkieten gehouden worden  is van alle gemakken voorzien. Bij de bouw van het hok is rekening gehouden met de mogelijkheid om de temperatuur, verse lucht, luchtvochtigheid en daglicht inval te regelen. Zo creëer ik voor de Engelse Grasparkieten de meest optimale omstandigheden wat weer zorgt voor een gezonde, vitale, actieve grasparkiet.

De grote Engelse Grasparkiet kweek ik al vele jaren met heel veel plezier. Ik ben hier ooit mee begonnen naast mijn werkzame leven als bakker. Toen ik begon, starte ik net als veel anderen waarschijnlijk met een beperkt aantal vogels en hokken. Maar naarmate ik er meer plezier in begon te krijgen is mijn hobby uit de hand gelopen. Maar gelukkig beleef ik er nog iedere dag heel veel plezier aan. Ik ben graag bezig met mijn vogels. Vele uren per dag ben ik dan ook in mijn hok bij de grasparkieten. De grasparkieten krijgen alle aandacht die ze verdienen.

Naast het bezig zijn met de vogels vind ik het ook erg leuk om daar met anderen over te praten. Mijn enthousiasme is groot en dat enthousiasme breng ik graag over aan anderen.. Ik vind het dan ook erg leuk om bezoekers te ontvangen op mijn hok. Of dat nou gaat om een keer te komen kijken bij mijn grasparkieten of omdat u wellicht één of meerder vogels zou willen kopen. Ik adviseer u hier graag over en laat u net zo graag mijn hok en vogels zien.

Als kweker van de Engelse Grasparkiet ben ik aangesloten bij de Nederlandse Grasparkieten Club (NGC). Met mijn vogels heb ik zowel regionaal als landelijk veel prijzen behaald.
Steevast worden mijn vogels bij keuringen als zeer goed gekeurd en daar ben ik trots op.